Överraskningsbak

 
 
Sitter vid köksbordet och försöker svara på körkortsfrågor. Känner mig helt slut och vimsig i bollen, så kan inte påstå att det går så bra.Kan mycket möjligt vara de två skrikande småtjejerna som springer runt här hemma och lever om. Försökte hålla dem sysselsatta med bakning i hopp om att det skulle lugna ner dem. Men hade snarare motsatt effekt ;-)

Vi lyckades i alla fall få ihop ett gäng tekakor och några få muffins. Planen från början var att jag skulle slänga ihop en liten minitårtbotten till Dennis som fyller år på torsdag. Hade tänkt överraska honom med en liten tårta till frukost ;-) Men Ssssscchhh! - Hemligt!


Btw, om någon är sugen att baka egna tekakor har jag ett superenkelt recept som ger riktigt goda tekakor här:

Tekakor

5 dl mjölk värms till ca 50 grader, häll i 4 dl fiberhavregryn, 
1/2 msk salt och 1 msk ljus sirap. Låt stå och svälla i 20 minuter. 

Smält 150 g smör och rör ner i grynblandningen. Smula ner 25 g färsk jäst och 
rör om ordentligt. Se till att havresmeten inte överstiger 37 grader, för jästens skull!

Tillsätt vetemjöl special8-9 dl lite i taget tills det blir en lös deg. 
Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. 

Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen något på ett mjölat bakbord, 
dela den i tio-tolv bitar och tryck ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. 
Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

*Med vetemjöl special blir tekakorna så mycket fluffigare 
och icke-kompakta än om man använder vanligt mjöl.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback